pondělí 13. ledna 2014

2014















Nový rok je už daleko za námi. Přibližně dva týdny. Přesně 13 dnů. Už téměř půl měsíce intenzivně pracujeme na našich nových, lepších "Já". To je spousta času! Mohli jsme zdravě zhubnout skoro dvě kila, 13X si jít zacvičit, uvařit 13 večeří, udělat si ten i onen rychlokurz čehokoliv, navštívit prarodiče (Babi, já nezapomněla na tvoje narozeniny. Mrzí mě to, že jsem nezavolala. Pusu.), přesně 13 dnů už nebýt kuřákem a naopak být pilným studentem a mnohé další.

Tak hodnoťte! Jak jste na tom? Někteří lámete rekordy, jiní už ztrácíte naděje. Já letos (opět) předsevzetí vynechala, přesto se k hodnocení přidám.

Nějaké ty teplé večeře proběhly. Dobře jsme se pobavili při transformaci nedělního oběda a štrůdlu do aplikace kalorických tabulek (představte si, že je možné spravovat svůj jídelníček i tím, že scanujete barcody produktů, které sníte!). Cvičit do Rudné už nikdy nepůjdu! Slibuju! U našich jsem nebyla od Vánoc a byt zas uklízela vteřinu před tím, než se sem začaly stěhovat krysy. Nekouřím, což není novinka. Nově jsem zvládla zredukovat své kyselé obličeje a jízlivé poznámky na adresu kouřících na 3 za večer. Co se studia týče, zkouškové končí v půlce února, tak proč se stresovat?!

A vysvětlení, proč nemám nic předsevzatého? Je to jen další seznam věcí, co by mě strašil snad i ve snu. Neznamená to ale ani v nejmenším, že letos nemám nic před sebou. Jen to chci pojmout trochu jinak. Motivačně. Nebudu dělat nic pro jakákoliv předsevzetí, ale jen tak, a proto, že mě to dělá šťastnou. Třeba jako následujících 50 věcí.

1. Budu číst víc knížek a začnu těmi do školy.
2. Budu častěji jezdit domů i kdyby na pár hodin.
3. Budu uklízet průběžně, protože najednou mě to nebaví. A když to nebudu stíhat, prostě to budu delegovat. Nestydím se!
4. Budu spotřebovávat méně materiálu, nic z těch věcí nepotřebuju a akorát mě rozčilují, když je musím uklízet (před hodinou jsem si objednala další kosmetické štětce..).
5. Budu více spát v noci a méně ve dne.
6. Budu více psát ve dne a méně v noci (vážně je půl 5 ráno?!).
7. Podniknu minimálně 3 výlety s přáteli a nebudu je vůbec plánovat.
8. Nebudu se vyhýbat nepohodlí. Zážitky mají být silné, ne jen kladné.
9. Nebudu se na kopci bát, že se nedostanu dolů! Dostanu se vždycky!
10. A pod kopcem, že zas nahoru. (To je metafora!!!)
11. Nebudu přemýšlet, zda píšu hezky, srozumitelně ani spisovně. Jestli se vám líbím nebo nelíbím a co vám můžu nebo nemůžu říct. Když budu chtít, prostě to napíšu a když budete chtít vy, prostě si to přečtete.
12. Budu zajímavé blogy skutečně číst a ne se jen koukat na obrázky.
13. Vrátím všechny věci, co mám půjčené.
14. Nejdřív je najdu.
15. Uklidím si v PC. Pomůže to jemu i mně.
16. Budu víc chodit ven. Kamkoliv.
17. Budu sledovat spoustu skvělých filmů a vypnu každý špatný.
18. Budu v centru jezdit hlavně tramvají i když to trvá déle.
20. Půjdu na všech 13 lekcí pilates, co mě dělí od zápočtu a ještě na spoustu dalších, co mě dělí od nebolících zad.
21. Barnyšce budu vařit čerstvé maso. Já taky nejím konzervy!
22. Budu dávat dárky a dárečky. Psát věnování, přáníčka, kartičky. Posílat dopisy a pohledy.
23. Budu si psát věci do diáře hned a otáčet v něm stránky na aktuální den.
24. Budu pít jen skutečně dobré kafe.
25. Nebudu se bát.
26. Omezím své nákupy. Vyjma bot - to bych stejně nezvládla.
27. Naučím se využít svůj chytrý telefon naplno, než se mu zas zavaří hlavička a tentokrát mě opustí.
28. Vyfotím si vždycky všechno co mě upoutá.
29. Nadále budu kupovat štosy časopisů, abych z nich vystříhala 3 zajímavé věci.
30. Budu se usmívat na ulici na cizí lidi, i když to často nepochopí.
31. Udělám si čas a v pravidlech pravopisu si najdu těch 10 slov, co si s nimi nikdy nejsem jistá. Zvlášť příslovečné spřežky mě budou hodně zajímat.
32. Nebudu všude cpát slovo "to".
...
Další teď nevymyslím a ani nemusím. Přijdou samy a vás s nimi seznámím časem. Tedy na častou shledanou v roce 2014 se mnou. Ať jsme ještě šťastnější!




2 komentáře:

  1. Tím pádem se těším, kdy přijedeš na návštěvu a jaký dáreček mi přivezeš ..( kromě sebe drahá sestro :P ) .. a kdyby jsi chtěla, tak si na ten seznam můžeš přidat i pár věcí, které bych měla udělat já ale nějak se mi do nich nechce.. Děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys asi prehlidla, ze je to seznam veci, co me udelaj v roce 2014 stastnejsi a ne seznam, jak mi pridelat praci, Marto!:)

      Vymazat