úterý 13. srpna 2013

Summer foodporn symphony

Jídlo! Pro člověka je to pojem sám o sobě. Bez jídla logicky nemůžeme dlouho přežít, přesto nemá pro člověka pouze tento biologický význam. Jídlo totiž není v lidském živote jen produkt, ale i proces. Příležitost k setkání, k tvorbě, k rozhovoru a především k dělání radostí.
Pokud mám uvařit pro sebe,  špagety aglio olio jsou jasnou volbou - rychlé, jednoduché, v jednom hrnci a přesto výborné! Co se pečení týka, nikdy bych jen pro sebe neupekla ani bábovku a to bych na ni mohla mít sebevětší chuť. A tak, když mi jednou někdo vyčetl,  že se s koláči a dorty chystám jen abych se mohla pochlubit, nerozuměla jsem! A asi jsem ani nemohla.  Rozdávat dobroty mě totiž ohromně baví a přináší mi spoustu radosti. Ačkoliv se to nemusí zdát,  když se vztekám, že se to jídlo zas někam ztratilo, není lepší pocit, než když se někdo cpe vašimi dobrotami a evidentně mu neskutečně chutná. Standartně tedy chodím mezi regály v obchodech, ale i po zahradě a vymýšlím, čím své drahé potěšit. Pak to dopadá tak, že v 10 večer po návratu od našich (kde jsem hodinu po tmě česala rybíz) začínám (k nelibosti sousedů) s pasírování přes sítko na čaj (vážně dřina) a spát jdu v 1 v noci s klidným srdcem až poté, co vyndám ranní snídanové překvapení z trouby, aby tam už stejně žádné nebylo, až budu vstávat já.
K zamyšlení nad letním gurmanském rozmazlování, jeho důvody i důsledky mě inspirovala slečna Kocourová - www.kocourovaviolet.cz reportem o jejích letních sladkých favoritech. Piškot se skutečne osvědčil! Někam se ztratil ještě než jsem stihla nahoru naskládat ovoce a přelít želatinou. Jak já jsem se vztekala!..vždyť takhle se to nejí!  A hned jsem běžela upéct další! Jak dopadlo druhé kolo se můžete podívat na fotkách.
Sladké pozdravy
P

Dělíme se doma takhle rovným dílem jako na 1. fotce téměř o všechno sladké..
1. jahodovy panna cotta koláč na korpusu z maslových sušenek 
2. Meruňkový koláč s extrémní čokoládovou drobenkou
3. Adriančin piškot ( www.kocourovaviolet.cz) s vanilkovým pudingovym krémem a mátovými jahodami

Žádné komentáře:

Okomentovat